Arctic Dome Namdalen
©Line Berre/ Arctic Dome Namdalen

Arctic Dome Namdalen

Overnatting på et historisk setertun der du har tilgang til alle bygningen på tunet, inkludert en Arctic Dome, seterdomen, som er innredet med ei stor og god dobbeltseng, to godstoler, bord og andre småmøbler som er nyttig å bruke. Seterdomen varmes opp med en vedovn, komplimentert av en gassovn som står inne i domen. Her kan du nyte en kopp nykvernet kaffe på senga, lage deg god mat inne i seterfjøset, ta deg en skogstur eller en topptur opp til Skarlandsfjellet. Et godt alternativ til dette er å nyte stillheten og roen rundt en bålpanne og lage god gammeldags bålkaffe. Alt dette i historisk omgivelser, i nærhet til naturen og kulturen som setertunet formidler.  

Seterdomen er perfekt innredet til to stykker, men det er fult mulig å ha med to barn. Da setter vi inn to klappsenger slik at også de får oppleve luksus på fjellet. Alt er ferdig oppreid til dere ankommer plassen. Toalett finner dere inne i seterbua, den eldste av de tre seterbygningen. Her står et Cinderella gasstoalett som er enkelt og hygienisk å bruke. Er behovet stort for en dusj kan den tas ute i det fri. Da blandes vann til riktig temperatur i et gammelt melkespann, og en enkel pumpedusj brukes som dusj. Enkelt, men det fungerer helt fint. Opplevelsen av å dusje ute i det fri uten innsyn fra andre mennesker er fantastisk.

Vi har innredet en fjøs-suite med to enkeltsenger, og Inne i selve seterhuset er det to brisker som kan brukes til senger dersom det er ønskelig. Her er det god plass til en familie eller to-tre vennepar.  Dette er en gammel bygning fra midten av 1800-tallet. Det er ikke gjort noen med denne bygningen siden midten på 1900-tallet, så her lever man slik seterjenta gjorde da de fremdeles drev med setring her. Her er det lavt unner taket, enkle fasiliteter og en god dose sjarm.

Vi tilbyr også andre aktiviteter for de som ønsker det, og kan sette sammen pakker med aktiviteter og matservering. Mulighet for å leie småviltjakt på eiendommen for de som ønsker det.

Vi har tilgang til kanopadling eller supping i en av innsjøene eller i Søråa, ei elv som renner gjennom Høylandet kommune, i Hållinghallen er det en 10 meter høy klatrevegg som kan bookes, vi har frisbeegolf og mange andre aktiviteter å tilby til de som ønsker å tilbringe flere dager her. .  Alt dette skjer andre steder i kommunen, men vi frakter dere opp og ned fra setertunet dersom dere ønsker det. Vi kan også tilby guiding i fjellet.  

Praktisk informasjon

Fra parkeringsplassen følges en 1,5 km lang traktorvei opp til seterdomen, men en stigning på 200 høydemeter. Vi tilbyr skyss for de som ønsker det mot et tillegg på kroner 300,- i prisen. Velg mellom å ha med mat selv, eller bestille en matpakke til oss. Inne i seterfjøset er det et gasskjøleskap og to kokeplater drevet av gass. Det er ikke innlagt strøm og vann på stedet. Drikkevann kan bestilles eller hentes i bekken like ved setertunet. Vann til andre gjøremål samles i en vanntønne ute på setertunet når det ikke er frost ute. I vinterhalvåret frakter vi alt av vann opp. Det er en bålpanne tilgjengelig til bruk, samt et stort kokekar som brukes til oppvarming av rent vann. Andre kjøkkenredskaper må tas med selv dersom ikke annet avtales. Toalettpapir og tørkepapir er inkludert i prisen, dette er også bruk av gass. Leie av primus mulig. 

Seterdomen kan leies hele året, og hver årstid har sin sjarm.

Du finner mer informasjon på vår nettside eller på airbnb.com

Pris
TypePrisKommentar
Pris1990,00 1 døgn3490 for to påfølgende netter

Sjekk ut steder i nærheten