Otterøya er Trøndelags tredje største øy, og strekker seg fra munningen av elva Namsen og helt ut til Folda. Øya har fastlandsforbindelse med den 435 meter lange hengebrua over Lokkaren.

Livet på Otterøya

Tre fjellområder med høyder over 400 meter deler øya inn i større og mindre grender, og befolkningen på øya har både skole, barnehage og butikk. Øya har flere velforeninger som leier ut lokaler, samt arrangerer konserter og kulturelle og sosiale arrangementer gjennom året.

Verdens nordligste hjortestamme holder til på Otterøya, og jakt er en kilde til både næring og nytelse. Det samme gjelder kilnotfisket. Villaksen er en viktig del av matkulturen på øya. I tillegg finnes det flere store gårdsbruk, oppdrettsnæring, rekefiske og andre næringer som honningproduksjon og studioproduksjon av musikk.

Musikkgleden er stor på øya, som blant annet har eget korps, skolekor og flere rockeband og bluesband. Musikkfestivalen Fjøslarm arrangeres annenhvert år.

Naturen på Otterøya

Du kan velge å sykle den populære traseen fra Namsos til Aglen på 40 km. Kommer du sjøveien til Otterøya, kan du legge til ved brygga på Fosslandsosen. Den har 40 meter gjestekai, med tilgang på vann og strøm. Otterøya har en fin skjærgård som egner seg til fisking, dykking, vannsport og kajakkpadling.

Foto: Bente Snildal

Otterøya er kjent for mange gode turmuligheter, både toppturer i krevende terreng, men også korte merkede løyper for lettere turer. Kommer du opp i høyden får du fort utsikt mot sjøen og havet, og de andre øyene som ligger i Namsenfjorden. Velger du sjøsiden, er det i finvær lett å fristes til et bad i det friske og rene vannet. Uansett vær anbefales det å nyte utsikten mot storhavet fra svabergene på Aglen.

Utvalgte turforslag på Otterøya

Ravnholet (link på ut.no)

Ravnholet. Foto: Bente Snildal

Flere turer på Otterøya på ut.no.

Foto: Tonje S Braaten