Urfremføring "Stabat Mater" med Trondheimssolistene og Namdal Vokalensemblé

I 1988 startet NTNUs musikkprofessor Bjarne Fiskum fra Harran arbeidet med å samle dyktige musikere til et orkester. Dette orkesteret kjenner vi i dag som Trondheimsolistene. Med ledere som Bjarne Fiskum, Øyvind Gimse og Geir Inge Lotsberg har orkesteret gjennom årene samarbeidet med så mange, i så mange ulike settinger, at det ikke er plass til å begynne å ramse opp. Resultatet er uansett at orkesteret nå er både nasjonalt og internasjonalt kjent for sin musikalitet og allsidighet. Til denne fremføringen stiller Trondheimsolistene med en oktett.
Dirigent Tor Halvard Nilsen mente Namdalen trengte et ordentlig godt kor, og i 2014 så Namdal Vokalensemble dagens lys. I dag består koret av 25 håndplukkede sangere fra hele Namdalen, og de synger kun à cappella. Etter hvert har de besøkt utrolig mange plasser i nordre del av Trøndelag med sine kvalitetskonserter.
I mars 2023 oppnådde koret 3. plass i Blandet kor, klasse A, med 87 av 100 poeng i International Gdansk Choir Festival. I skrivende stund er det også klart at når koret deltar på Musikkfestdagan i Grong, har de relativt nylig, som ett av to norkse kor, deltatt i den internasjonale kor-konkurransen i Cork-Choral-Festival i Irland.
«Stabat Mater» består av 7 deler og varer om lag 45 minutter, og det er skrevet for urfremføring under Musikkfestdagan av Namdal Vokalensemble ved Tor Halvard Nilsen og strykere fra Trondheimsolistene.

Tidspunkt
UkedagerDatoTidBeliggenhet
mandag27.05.202419:00
20:00
Symfoni Namsen