Susanne Lundeng DUO

Når Susanne Lundeng spiller er det vanskelig å forstå at fela bare har fire strenger. Musikken griper fatt og spiller på alt vi har av følelser, fra det aller vareste til full tenning. I mer enn 30 år har hun lekt med intrumentet og sjangeren. Her i samspill med den erfarne gitaristen Nils-Olav Johansen (Farmers Market, Transjoik, Trondheim Jazzorkester m.fl.).Kan man høre deres spill og forbli uberørt? Velkommen!Susanne Lundengs musikk beskrives som virtuost felespill, skjøre sanger, innovasjon og tradisjon, med den nordnorske folkemusikken som ankerfeste. Felespilleren, sangeren og komponisten Susanne har bl.a. høstet en Spellemannpris for sin utgivelse «111 Nordlandsslåtter» og har for sin innsamling, formidling og videreutvikling av folkemusikken gjennom mer enn 30 år blitt en av Norges mest meritterte folkemusikere.I 2019 mottok hun også NOPAs tekstpris for sin første sangtekst «Det va nære på».I 2023 kom hennes siste album «Følge».
Hennes musikalske språk ligger trofast i dypet av den nordnorske ur-rytmen, en pulserende tre-takt med kraft og intensitet og folketonenes poetiske og melodiøse linjer.
Her er langstrakte, malende musikalske bilder med fela som forteller og små sanselige betraktninger i tekstene, alltid nært tilstedeværende.I samspillet med gitarist Nils-Olav Johansen oppstår et lekent og ekspressivt kammerspill i en symbiose av nordnorsk folkemusikk, egne komposisjoner, improvisasjon og viser.
Konsertene omtales ofte som lett, lekent og lystig, samtidig som det er stormfullt og rørende, intenst og rått.Foto: Embla Hjort-Larsen

Tidspunkt
UkedagerDatoTidBeliggenhet
tirsdag23.04.202419:00
20:00
Symfoni Namsen