Festkonsert 16.Mai

Festkonsert 16.Mai

Stor konsert med symfoniorkester, fylkesmusikere, solister, elever fra Olav Duun vgs og kulturskoleelever
På programmet står Barokkouvertyrer av Charpentier og Händel, solistene Henning og Karianna Sommero med sine kjente stykker, deriblant et par fra bl.a Bør Børson.
I tillegg har vi et samarbeid med kulturskolene - et titalls antall elever fra kulturskolene i regionen (strykere og blåsere), i tillegg til elever fra Olav Duun vgs. Orkesteret ønsker også gjensyn og gjenhør med Quintus der vi spiller et par stykker fra tidligere repertoar – arrangert av Christian Aftret Eriksen.
Fylkesmusikerne spiller også i orkesteret og som solister i Namdal symfoniorkester, det har de gjort i mange år. Namdal symfoniorkester har gjennom mange år bygd opp en musikerpool bestående av musikere fra regionen og for øvrig som går inn i orkesteret mot slutten av prøvetiden.
Egne stykker for og med elever fra kulturskolene, og tradisjonen tro «Norge i rødt, hvitt og blått» som allsang og høytidsstemt finale med «Ja, vi elsker», med alle medvirkende samt publikum.Namdal Symfoniorkester
Namdal Symfoniorkester har i over 20 år markert inngangen til nasjonaldagen med en Festkonsert i Kulturhuset i Namsos, en feststemt opptakt til nasjonaldagsfeiringen, på linje med det publikum i de større byene får på 17.mai. For Namsos kommune inngår konserten som en viktig del av kommunens 17.mai-program, dagen-før-dagen.
Konserten vil gi publikum i Namdalen en enestående konsertopplevelse knyttet til nasjonaldagen.Solister
I år er Henning Sommerro og dattera Karianna Sommerro solister i vårt prosjekt «Unge og voksne sammen med Sommerro – en festkonsert».
Henning Sommerro (født 3. mai 1952 i Surnadal) er en norsk komponist, musiker, pianist, plateartist, sanger og professor ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU).
Han ble folkeeie i 1977 da han sammen med visegruppa Vårsøg hadde suksess med viseversjonen av Hans Hyldbakks dikt «Vårsøg», på plata med samme navn.
Han tok organistutdannelse ved Trøndelag musikkonservatorium. Videre studier i orgel og komposisjon ved musikkakademiet i Basel. Etter hvert musikalsk leder ved Teatret Vårt i Molde, musikalsk leder ved Trøndelag Teater, programsekretær og musikkonsulent for NRK P2. Fra 1990 knyttet til Trøndelag musikkonservatorium, senere Institutt for musikk, NTNU der han er professor.
Han har skrevet musikk til over 140 scene- og filmproduksjoner.
Kongen utnevnte i 2013 Henning Sommerro til kommandør av St. Olavs Orden.
Karianna kommer opprinnelig fra Trondheim, men har de siste par årene jobbet som sang- og musikklærer på Olav Duun videregående skole i Namsos.
Både Henning og Karianna har tilknytning til Namdalen.

Vår dirigent er Anders Skaugen.
Namdalsringen danser publikum i ren rette stemninga i borggården i forkant av konserten.

Foto Karianna Sommerro: Erika Hebbert
Foto Henning Sommerro: Alexander Khatisatsi

Tidspunkt
UkedagerDatoTidBeliggenhet
torsdag16.05.202418:00
20:00
Konsertsalen