Turforslag: Turstier på Skeisnesset og Nessodden
©Kristin Floa

Turforslag: Turstier på Skeisnesset og Nessodden

Skeisnesset (med Nessodden) er et populært friluftsområde med mange turløyper i et vidåpent lyngheilandskap med monumentale gravrøyser og fantastisk utsikt. Informasjonstavler underveis forteller om natur, kulturhistorie, geologi, sagn og eventyr. Området har spennende geologi og rikt planteliv, og våtmarksområdene i vest er vernet som fuglefredningsområde.

Turbeskrivelse:

Familieløypa er ei løype for alle, Steinhytta står åpen året rundt, berget ved Bukkatalgen er helt kvitt – og Ivarshallaren (41 moh) gir panoramautsikt. Geologiløypa tilbyr vandring langs sjøkanten og du kan lære om geologien både i Skeisnesset og ellers på Leka. Noen stier kan kjøres med elektrisk rullestol, men hjelp trenges gjennom grinder. Sauen beiter hele året, husk båndtvang samt å lukke grindene.

Turen helt ut til Nessodden følger følger gruslagt turvei mot Bukkatalgen, og fortsetter på sti opp åsryggen til Skeisnessets høyeste punkt, Steggafjellet (48 moh). Herfra mer kupert og innslag av krattskog og våte partier. Du passerer Helvetestjønna og Jakobsteinvika, kjent som tilholdssted for de underjordiske, før du ender på den vid­strakte gressletta på Nessodden. Rett nord for Steggafjellet kan du ta en avstikker til Kalvvikene og se konglomerater av rullestein.

Adkomst:

Kjør FV17 mot Bindal. Ta så av mot Gutvik på FV802, deretter videre
på FV771. Ferge over til Skei. Ta første vei til høyre etter fergeleiet.
Parkering i Våttvika.

Last ned turbeskrivelse (pdf) her: Turbeskrivelse Skeisnesset. 

Du finnner også turene på ut.no. 

Fasiliteter
  • Gradering
    • Lett

Sjekk ut steder i nærheten