Turforslag: Brurunden i Namsos
©Foto: Ove Sæternes

Turforslag: Brurunden i Namsos

Brurunden er en universelt utformet og merket tursti som følger Spillumsstranda og den gamle jernbanelinjen, via den fredede Gamle Namsbrua og Namsosbrua. Dette er en familievennlig rundtur som brukes mye av Namsosingene. Langs løypa er det benker og aktivitetsområder, og ved Hylla er det en flott gapahuk der man kan nyte utsikten over fjorden. Turen går gjennom to tuneller og en jernbanebru. Obs! Fare for løs stein i tunnelene. Det er imidlertid mulig å gå utenom tunellene også.

Utvider du runden noe kan du besøke både Norsk Sagbruksmuseum og Namdalsmuseet eller følge den skiltede Byvandringa der byens historiske plasser blir beskrevet via QR koder. Det er opprettet en egen App (Namsos by) som man kan laste ned gratis. Her får man historisk informasjon på de enkelte stedene. 

Det er også mulig å fortsette 2km på Jernbanestien ved Gamle Namsbrua bort til Høknesøra og Namsos camping - der det blant annet er badeplass og mulighet for dresinsykling.

Adkomst:

Går man fra Namsos sentrum er det flere muligheter for parkering i området ved Nord Univeristet og Namdalshagen. På sørsiden av Namsen er det muligheter ved idrettsanlegget eller ved Coop, Felleskjøpet og Statoil.

Last ned turbeskrivelse (pdf) her: Turbeskrivelse Brurunden

Eller se turen på ut.no. 

Sjekk ut steder i nærheten