Guidet fisketur i Opløfjorden
©Setran Gård

Guidet fisketur i Opløfjorden

Vi tar deg med på en fisketur i Opløfjorden. Etter hvert gjør vi et strandhugg og tilbereder noe av fangsten på bål. Og mens svartkjelen koker opp, forteller vi deg hva som skjedde med Opløfjorden som var en av landets rikeste sildefjorder fram til 1950-årene.

Turbeskrivelse

Turen starter ved Setran Gård. Seterbukta og Bursvika har alltid vært gode fiskeplasser. I Opløfjorden er det mange holmer og øyer og fjorden er godt beskyttet mot vær og vind fra vest. Det er rene «sørlandsidyllen». Vi finner alltid lune viker og gode fiskeplasser. Både på sør- og nordsiden av fjorden ligger det flere gamle fiskebondebruk, som i dag er ferieplasser. Historien om disse stedene tar vi etter hvert. Underveis vil vi også oppdage skuringsstriper og en rekke jettegryter som ligger i flomålet. Opprinnelsen til disse naturfenomenene vil vi også forklare. Når vi er klare for en liten smak av fersk fisk og kanskje blåskjell, gjør vi et strandhugg på et egnet sted ute i fjorden. Vi sløyer og fileterer fisken, gjør opp bål og koker kaffen mens flammene er kraftigst. Mens vi nyter bålkaffen i fred og ro, brenner bålet ned slik at vi kan steke fisken på glørne. Fisken spises sammen med medbrakt flatbrød med godt smør på. Litt salt og pepper hører med. Dersom det blir mye fisk på turen, er det anledning til å få med seg fisk hjem. Vi returnerer til gården etter å ha ryddet opp etter oss.  

 

Nyttig informasjon

Informasjon om turen og Setran Gård, før vi starter. I turen inngår 3 – 5 timer med guide. Guiden er med på hele båtturen. Vi fisker og gjør strandhugg. Det serveres kaffe fra svartkjel og selvfanget fisk grilles på glørne. Viktig med varme og tette klær.

Turen kan bestilles i perioden 1. mai til 15. 30. september. Avtale gjøres med Setran Gård. Det inngås kontrakt med vilkår. Maks 4 personer  Turen koster kr. 800,- pr. pers. og minimum kr. 2000,- (1 pers=2000,-, 2 pers=2000,-,  3 pers=2400,- og 4 pers=3200,-). Familiepris: 2 voksne og 2 barn (opp til 16 år) kr 2500,-

Turen betales minimum 14 dager før. Ved avbestilling tidligere enn en uke før ankomst tilbakebetales det innbetalte beløp med fradrag av NOK 1 000,-. Ved senere avbestilling hefter bestiller for 50% av kontraktsbeløpet. Tidspunkt for gjennomføring av turen kan endres fram til 1 uke før. I samråd med deltakerne kan tidspunkt måtte endres på grunn av værforhold.

Sjekk ut steder i nærheten