Vinteren i Namdalen er variert med utallige aktiviteter, muligheter for uforglemmelige eventyr i vakre snødekte landskap, og et vinterlys som vil ta pusten fra deg. Her kan du lese litt om hva vinteren i Namdalen har å by på for både store og små.

En tur til Namdalen på vinteren er en tur til fantastisk vinterlys, dramatiske kystlandskap og langstrakte villmarksområder. Ved Namdalskysten står havfiske og kystkultur i fokus og Skreien feires årlig under Skreifestivalen. Er du ski-interessert vil du finne mange oppkjørte løyper for langrenn og flotte området for alpin nedkjøring ved Grong Skisenter. I nasjonalparkene kan du oppleve vinter i villmarka med fjellski på beina.  Vinter i Namdalen byr på fart, spenning, vintervær og familiekos. Regionen byr også på fellesskap, kultur, lokal mat og arrangementer. Velkommen til Namdalen!

Fart og spenning ved Grong Skisenter

Grong Skisenter har 15 ruter og 4 heiser. Anlegget har løyper for alle erfaringsnivå. I området rundt skisenteret er det også flere turløyper for langrenn.  Det er mulig å leie utstyr for alpint og snowboard ved anlegget.

Skiekspedisjon – Arktisk trening

Drømmer du om flerdagstur med ski og pulk i vinterlandskap? Tundra Tours tilbyr arktisk trening for deg som ønsker å lære mer om hvordan overnatte ute, sette opp camp, navigere og ellers være trygg og sikker på vintertur i villmarka. Er du heldig danser Nordlyset en kveldsdans for dere også. Tundra Tours tilbyr også overnatting i snøhule. Book ditt vintereventyr her.

Ørnesafari på vinteren med Ørnemannen

Er du foto-interessert kan en ørnesafaritur med Ørnemannen Ole Martin Dahle være midt i blinken. Bli med på et nært møte med Havørn, Kongeørn og flere andre fuglearter. Vinterturene byr også på vakkert lys. Les mer her.

Foto: steinar Johansen. Grong.

Skiløyper i Namdalen

Det finnes flere skiløyper i Namdalen for de som er glad i langrenn. Her finner du både bynære løyper i Namsos, løyper i høyfjellet i Namsskogan og lysløyper flere steder i regionen. Finn mer informasjon om skiløyper som kjøres opp hvert år her.

Skreifestival og Havfiske ved Namdalskysten

Ved Namdalskysten har havfiske alltid vært svært viktig for livsgrunnlaget. I Rørvik feirer de Skreifestivalen hvert år i Mars, og under festivalen kan man være med på fisketurer, spise nydelig lokal mat, gå på konsert og mye mer. Ønsker du å dra på fisketur eller leie båt? Ta kontakt med: Folla Event, Aglen Camping, Einvika Havfiske, Hasvåg Fritid, Selnes Camping eller Løvøen Gård.

Foto: Bernartwood/trondelag.com

Villmarksvinter i Nasjonalparkene

Søker du åpne vidder, barsk natur, spektakulære opplevelser og vinter i villmarka burde du ta turen til enten Lierne nasjonalpark, Børgefjell nasjonalpark eller Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark. Anbefales for erfarne friluftsmennesker, men dagsturer inn i nasjonalparkene på ski passer for alle. Ta kontakt med Lierne Nasjonalparksenter for tips og råd.

Åpen Vinterpark Namsskogan

Hele familien kan glede seg til åpen vinterpark i Namsskogan Familiepark i vinterferien og påskeferien. Informasjon om åpningstider og aktiviteter finner du på familieparken.no.

Kurs i Snøkiting

Har du en eventyrer i magen og liker å prøve nye ting kan vi anbefale et kurs i snøkiting. Tundra Tours holder 3-dagers kurs for nybegynnere med sele og kite inkludert. Les mer på websiden deres her.

Innendørs på Uværsdager

Hvis vinden uler rundt veggene og det blåser ute, har Namdalen flere fine aktiviteter innendørs å by på.  Besøk Strikkeburet for en koselig stund blant fargerike nøster og få inspirasjon til dine kreative prosjekter. Kystmuseet Norveg og Kunst-Museet Nord-Trøndelag har utstillinger åpne hele året rundt. På Kafe Lensmannsgården kan du varme deg med en kopp kaffe eller te i flotte omgivelser. Er det førjulstid kan det kanskje passe å bruke dagen på å handle gaver til de du er glad i på Amfi Namsos, Namsos Storsenter eller Overhalla varesenter.  Ta en pust i bakken mens du handler ved Hamstad Bakeri.

Isfiske

Både lidenskapelige fiskere og barnefamilier på vintertur vil i Namdalen finne flotte steder for isfiske. Spesielt i Indre Namdal er det mye ørret og røye. Les om isfiske her.