Namdalen har svært mange vandreruter for både store og små, og for alle erfaringsnivå. Høsten er en fin tid til å vandre både i høyland og i lavland.

Namdalen har svært mange vandreruter for både store og små, og for alle erfaringsnivå. Høsten er en fin tid til å vandre både i høyland og i lavland og den Namdalske naturen viser seg fra sin beste side med vakre solnedganger, sopp og bær i skogen, fargesprakende trær og flotte jaktmuligheter.

Vandring på Geologiøya Leka

På den unike geologiøya Leka ved Namdalskysten er det markert over 50 vandreruter med varierende vanskelighetsgrad. Opplev Norges geologiske nasjonalmonument, kulturminner og den unike gulrøde fargen på yttersiden av øya til fots. Kart fås blant annet på Lekamøya Spiseri.  Les mer om vandring på Leka her.

Foto: Steinar Johansen

Den beste utsikten over Namsos

Besøker du Namsos og ønsker bynær vandring anbefaler vi byfjellet Klompen. Utsiktspunktet ligger ved 114 m.o.h og det er flere ruter til toppen som alle er markert fra sentrum. Utsiktspunktet er også tilrettelagt for funksjonshemmede med mulighet for å kjøre opp. Bymarka til Namsos byr også på flotte opplevelser som Svartfjellet, opplyste skiløyper på vinteren.  Spillumsmarka, Spillumsfjellet med mer.

Opplev ekte villmark i Nasjonalparkene

Namdalen har tre nasjonalparker som alle vil gi deg en smak av ekte villmark med store områder, variert dyreliv, og gode fiskemuligheter i sesong. Besøk Lierne nasjonalparksenter for informasjon om mulige dagsturer og lengre flerdagsruter i Lierne nasjonalpark. Børgefjell nasjonalpark egner seg for vante fjellfolk pga. sitt til tider alpinske miljø og skiftende vær. I Blåfjella-Skjækerfjella er det også gode muligheter for friluftsliv utenfor merkede ruter, og mulighet for å se mange samiske kulturminner. Felles for de tre nasjonalparkområdene er fantastisk vakker natur som bare må oppleves!

15 friske turer i Grong

I Grong vil du finne mange turer markert etter nasjonal standard, og en brosjyre har blitt utarbeidet med informasjon om 15 av disse turene. Brosjyren kan hentes gratis ved Grong Fritid. I Grong kan du velge mellom korte turer i nærmarka, Kulturstien i Harran, dagsturer til fots, sykkelturer og familieturer. Ved Geitfjellet finner du Grong Skisenter og en fantastisk utsikt fra toppen. Les mer her.

Foto: ©Tundra Tours

Fisketur på fjellet med Guide

Ønsker du å gå flere dager i fjellet og prøve fisket i regionen, men er litt usikker på hvordan du burde gå fram? Tundra Tours arrangerer 4-dagers turer med vandring i Steinfjellet mellom Namsskogan og Røyrvik med guide og fiskekort.

Stordalshytta

Stordalshytta

Friluftsliv i Namsskogan

Namsskogan fjellstyre et av de fjellstyrene i landet med flest utleiehytter og store friluftslivsområder.  Her er det flotte muligheter for vandring i villmarksområder utenfor merkede ruter. Det er også store jaktområder i Namsskogan forvaltet av Namsskogan fjellstyre. Les mer her.

Jakt og Fiske i Namdalen

Namdalen er et fiskeeldorado, men på høsten er det sopp, bær og jakt som står i fokus i regionen. Med områder for både småviltjakt, storviltjakt, og mye sopp og bær kan både store og små smake på mat rett fra naturens spiskammers. Les mer om jakt og fiske ellers på siden her, og besøk «Mat og Drikke» siden vår for info om fine steder å smake lokal mat på.

Tips for turen:

Namdalen strekker seg langs elva Namsen fra kyst i vest til høyfjell på grensen til Sverige i øst, og dette medfører svært varierte værforhold. På høsten er det derfor viktig med gode vanntette sko, varme klær som f.eks ull som base, og vind og vanntette ytterplagg. Ta med deg litt ekstra varme klær på turen for å ha og skifte i, matpakke og tilstrekkelig med vann. Skal du på en lengre tur i nasjonalparkene anbefaler vi at du tar kontakt med nasjonalparksenteret på Lierne for tips.