Det blir mer populært å sove ute for hvert år som går. Å sovne under stjernehimmelen, titte ut av teltet mot morgensola eller nyte den avslappende vugginga av ei hengekøye gjør godt for både kropp og sjel.

Allemannsretten i Norge gir deg lov til å telte eller campe der du ønsker, så lenge det er minst 150 meter fra nærmeste hus eller hytte, samt at du ikke er lengre enn to netter på rad på samme sted.  Dette betyr at du kan sette opp teltet nesten overalt i Namdalen. Her finner du allikevel tips til noen gode steder å sette opp teltet eller henge opp hengekøya.

Namskroken i Børgefjell nasjonalpark

Namskroken ligger ca 4 km fra Smalvatnet/Smeelehjaevrie, innfallsporten til Børgefjell/Byrkije nasjonalpark. Dette er en kort og fin tur inn i nasjonalparken på delvis klopplagt sti. Det er selvfølgelig mulig å gå lengre inn i nasjonalparken før man telter, men Namskroken er et fint mål for familieturer. Og endrer været seg kan man alltids flytte seg inn i den 100 år gamle Skogstua til Namsskogan fjellstyre i Namskroken. Den lille hytta står åpen, og betaling gjør du med giro etter turen.

Himovatnet

Himovatnet er et flott vann in Overhalla, tilgjengelig til fots, med sykkel, med trillevogn og med rullestol. Her er det flott å sette opp telt og vannet er en fin base for turer ellers i området. Himovatnet er en del av turområdet på Solem, ca. 5km fra parkeringsplass.

Fra E6 ta av rett sør for Grong sentrum mot Namsos på Fv760. Ta til venstre i Skogmo-krysset. Før du kommer til Ranemsletta, ta til høyre mot Solem, skiltet «turområde». Kjør til parkering ved enden av grusveien.

Norges første Hengekøyepark

Ytterst i havgapet på øya Jøa ligger Norges første hengekøyepark. Fru L Gårdscafé har ryddet et skogsområde med flott utsikt og trær som er perfekte for å henge opp hengekøye i. Ta med egen hengekøye eller lån hos Fru L. Tilgang på bålplass, utedo og andre fasiliteter.

Ved ei sandstrand

Kystlinjen fra Flatanger i sør til Leka i nord har flust med hvite sandstrender der du kan nyte solnedgangen, sommersola og best av alt: lyden av bølgeskvulp.  Årdassanden på Leka, Kjeksvika ved fiskeværet Abelvær og Ruymsjøen i Vikna er alle fine steder å telte. Det er også mange flotte strender ved Namdalskysten på øyer i havgapet, bare tilgjengelig med båt eller kajakk. Finn flere sandtrender og badeplasser å sove ute ved her.

Skorovasfjella

Ønsker du en fin to-dagers tur i Trøndersk høyfjell passer en rundtur i Skorovasfjella bra. På denne turen anbefaler vi at du tar med telt, da det kan være litt værutsatt i høyfjellet. Det er noe myr og en god del berg på turen, men du vil finne flere fine steder og telte underveis. Etter turen varmer det godt med et besøk på Skjenkestova i Skorovatn.

Over bakken i tretelt

Å overnatte i tretelt flere meter over bakken er en unik opplevelse for både store og små.

Lakavatnet

Lakavatnet er et idyllisk fjellvatn i utkanten av Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark. Turstien til vannet passer for de fleste og vel framme kan man fiske, sette opp teltet og nyte både Blåfjella og Skjækerfjella i horisonten. De som ønsker en mer utfordrende tur kan gå videre fra vannet og inn i nasjonalparken.

Både Blåfjella-Skjækerfjella nasjonapark og Lierne nasjonalpark byr på flotte turmuligheter både med og uten telt.

Med utsikt over Rockebyen

Man trenger ikke reise langt for å nyte friluftslivet, og det er bymarka i Namsos et flott eksempel på. Rett ved sentrum er det milevis med merkede turstier. Det er også mange fine turstier i Spillumsmarka.

Hva med å spenne ei hengekøye mellom trærne på byfjellet Klompen? På Klompen er det grillpanner, benker og flott utsikt over byen.  Også  Havikvatnet, Alhusvatnet eller Høyknesvatnet kan være fine steder å campe for natten, enten i telt eller i hengekøye.

På en campingplass eller i glamp

Er du fersk i friluftslivet, eller ønsker litt mer komfort på turen? Da kan ei natt eller to ved en campingplass være midt i blinken. På Leka kan du også overnatte i Glamping lavvo.

Har du en favorittplass for telting eller for å henge opp hengekøya? Send gjerne tips til steder vi burde løfte fra på nettsiden vår til post@visitnamdalen.no.