Holstad Gård
©Holstad Gård

Holstad Gård

Holstad gård drives av oss, Silje og Carl Sæther. Den ligger ca. 4 km sør for Namdalseid sentrum , like ved Fylkesvei 17. Vi er en småskala produsent som driver med korn og gammelnorsk spælsau. Etter studier og jobb i Trondheim, Lofoten og Andenes flyttet vi tilbake til Carls hjemgård i 2012. En liten drøm om gårdsbu og utsalg av egne produkter ble oppfylt etter mye planlegging og jobb høsten 2020. 

Gårdsbua

I gårdsbua selger vi ull, ullprodukter, skinn og kjøtt fra gårdens sauer. Andre lokale produsenter har også mulighet til å selge sine produkt her. Gudny fra Bonhaug selger sin islandske bakst i gårdsbua, og Ane Altin fra Lensmannsgården selger litt glasspynt. En rød tråd på varene i bua er historie og aller helst lokalt.

Vi har en forkjærlighet for gjenbruk, historie og gamle ting, så du vil finne både det og vintage klær i bua. I gårdsbua har vi brukt mye gjenbruksmaterialer som; kufront og jernstenger for oppheng av skinn, gamle vannrør fra fjøset som oppheng for klær, kornstaurer som veggskillere, gammel dør, skap, granrot og skrusikringer som oppheng. Vi har også dyrket lin på gården som selges som linbuketter.

Utvalg varierer med sesong, men her er noen produkter du finner hos oss:

 - Skinn av gammelnorsk spælsau
- Ull fra gammelnorsk spælsau (uvasket, vasket, kardet, forgarn)
 - Kjøtt fra gammelnorsk spælsau, blant annet Lammepakker (forhåndsbestilles). Stykningsdeler av lam:  lammeknoke, lammesteik, ytrefilet, indrefilet, lammekoteletter, lammelår. Lammepølser. Lammeburgere. Lammerull. Fenalår. Spekepølse
 -  Produkter av ull og skinn: lamper, vevde sitteskinn, skinnluer, votter, pulsvarmere, m.m.

 - Islandsk bakst fra Gudny på Bonhaug
 - Bjørka- Sjokolade fra Sparbu
 - Kaffe fra Øverbakken økologiske kaffebrenneri

Hos oss kan du pakke inn gavene du handler. Trenger du å betale med kort er det også mulig, hvis vi er i nærheten. Ring oss bare opp.
​​​​​​​

Velkommen innom bua vår!

 

Tidspunkt
Fasiliteter
UkedagerDatoTidBeliggenhet
Alle04.08.2022
31.08.2023
10:00
22:00
Selvbetjent gårdsbu
  • Forretningstilbud
    • Gårdsbutikk
  • Klassifisering
    • European Region of Gastronomy
  • Symboler
    • Mat

Sjekk ut steder i nærheten