Overnatting i rorbu på Sør-Gjæslingan
©Martin Jehnichen

Overnatting i rorbu på Sør-Gjæslingan

Ved å tilbringe flere dager på Sør-Gjæslingan får man mulighet til å utforske fiskeværet og koble av fra den moderne verden. Her kan man gå på fine turer, nyte solnedgangen fra Nakken og dra på båttur med en av de tradisjonelle robåtene.

På Sør-Gjæslingan kan du bo i historiske rorbuer eller i Væreierboligen. Kystmuseet Rørvik drifter 11 rorbuer, i tillegg til Væreierboligen med 10 sengeplasser.

Rorbuene har en svært enkel standard, men du finner alt du måtte trenge for å kunne tilbringe noen dager her ute. Butikken i Væreierboligen har åpent hver dag i sommersesongen.

For å komme deg til Sør-Gjæslingan er du avhengig av båt. Hurtigbåten MS Fjord Viking har anløp på Sør-Gjæslingan fra mai til august. Se atb.no for mer informasjon. Dersom du kommer med egen båt finnes det ei 40 meter lang gjestekai på Flatholmen.

Se Kystmuseet Rørvik sine nettsider for mer informasjon.

Kystmuseet i Rørvik drifter både rorbuer, selskaps- og møtelokaler samt butikk i Sør-Gjæslingan. I samarbeid med venneforeningen Gjæslingans Venner disponerer museet ei 40 meter lang flytekai der småbåter kan legge til for timer eller døgn.

Formiddagene i helgene mens hurtigbåten har anløp i Sør-Gjæslingan serverer Gjæslingans Venner kaffe og vafler i Fiskarheimen.

Sjekk ut steder i nærheten