Kvalpsundet Rorbuer

Kvalpsundet Rorbuer

Kvalpsundet Rorbuer ble stiftet i 2016 og tilbyr utleie av rorbuer og båter, og driver i hovedsak med opplevelsesturisme som havfiske og overnatting. Vikna er kjent for en skjærgård som gir gode muligheter for store opplevelser og godt fiske, med et rikt mangfold av fiskearter. 

Vi har to topp moderne rorbuer som ble ferdigstillt i 2017, og som ligger helt i sjøkanten på gården Sørheim på sørenden av Lauvøya i Vikna Kommune. 8 kilometer nord for Rørvik sentrum. 

Sørheim
Det har vært drift på gården i mange generasjoner, og nåværende eier Gudbrand Sørheim, som også er en av innehaverne av Kvalpsundet Rorbuer driver med sauehold. Det er også gjess, ender, høns og siste tilskudd på gården er villsau.
Fiske har vært en sentral del av gårdene på Lauvøya i all tid, og Gudbrand har og holdt tradisjonene i hevd som en slags moderne fiskarbonde og kan bistår gjerne med gode tips til fiskeplasser.

Hvordan reise hit

Hvis man kommer med bil følger man E6 til Gartland, tar av på FV770 og følger den til Rørvik. Fra Rørvik er det skiltet mot Lauvøya og kvalpsundet kommer til syne på venstre side av broen til Lauvøya.

Hurtigruten passerer Rørvik hver kveld og både nordgående og sørgående ligger til kai ved dampskipskaien på Rørvik samtidig.

Rørvik lufthavn ligger 14 kilometer unna Kvalpsundet, og her er det daglig forbindelse til Trondheim og Oslo.

Toget stopper på Grong og har bussforbindelse til og fra Rørvik hver dag.

Hurtigbåten fra Namsos anløper Rørvik to ganger i døgnet og korresponderer med buss fra Steinkjer/Trondheim.