Namdalen er en variert region med mye vakker natur og mange muligheter for dyreopplevelser. Bli med på natursafari, lær om oppdrettsnæringen, prøv fartsfylt rafting i skjærgården eller besøk Namsskogan familiepark for uforglemmelige opplevelser for hele familien.

Ørnesafari i Flatanger

Er du foto-interessert eller fugleinteressert? Ørnemannen Ole Martin Dahle i Norway Nature tar deg med ut i Flatangers skjærgård for et nært møte med den majestetiske havørna. Norway Nature tilbyr også en rekke andre fuglesafari-turer og foto-turer, hele året rundt.

Beversafari med kano

Tundra Tours tilbyr grupper en unik mulighet til å oppleve den skye beveren på deres «Beversafari med kano». Guide, kano og redningsvest er inkludert i prisen, og turen passer godt for barnefamilier.  Det er også mulig å overnatte i lavvo som en del av turen.

Fuglesafari til Sklinna naturreservat

Sklinna ble naturreservat i 2003 og byr på et fantastisk fugleliv med kanskje verdens største koloni av toppskarv. Fra mai til september tilbyr Midt-Norsk Sjøtaxi og Havfiske fuglesafariturer til vakre Sklinna ca. 20 km vest for Leka.

SalmoNor Visningssenter

SalmoNor samarbeider med Kystmuseet Norveg for å fortelle historien om norsk havbruksnæring. Du kan besøke havbruksustillingen ved Norveg hele året rundt.  I sommerhalvåret tilbys det også turer til oppdrettsanleggene. Det arrangeres også turer til det historiske fiskeværet Sør-Gjæslingan.

Namsskogan Familiepark

I Namsskogan familiepark kan du og dine nærmeste oppleve Norges største samling av nordiske dyr. På sommeren er det mulig å være «dyrepasser for en dag», møte fjellreven, prøve seg på ZIP-line og besøke klatreparken. Hesteridning, fiske, kræsjbåter og traktorbane er også tilgjengelig. Mer informasjon finner du på nettsiden til parken.

Bjørøya Akvasenter

På Bjørøya Akvasenter i Flatanger kan både store og små bli med på en reise gjennom havbruksnæringen. Bli med ut i RIB til anlegget og ha en spennende og lærerik opplevelse.

Besøkssenter nasjonalpark Lierne

I Lierne nasjonalpark finner man store villmarksområder med mye variert dyreliv. I Besøkssenter nasjonalpark Lierne kan besøkende se utstillingen «Å leve av naturen – Å Leve med rovdyr». De som ønsker seg et skikkelig villmarkseventyr med mulighet for mange utrolige øyeblikk i naturen kan få tips hos besøkssenteret.

Nærøysund Rafting

I Ytre Namdal tar Nærøysund Rafting med grupper på fartsfylte rafting-turer i svært naturskjønne omgivelser. Se Namdalskysten fra RIB-båt. Les mer her.