Namsosmartnan er et årlig arrangement i Namsos. I 2019 er martnan 15-27 august. Det er det største markedet i Namdalen og en folkefest for hele regionen. På Namsosmartnan er det fin variasjon mellom handel og kultur, lokal mat og lokale produkter, historie og aktiviteter.

Aktiviteter for store og små

Under Namsosmartnan er det liv og røre i hele byen, sentrert rundt festplassen. Tivoli, bilgate med utstilling av biler, lokale bedrifter stiller opp med stander og utstyr, salgsboder, karnevalsopptog for barn og mange andre aktiviteter. Klompen Opp er lavtersken bakketrim.  Det tradisjonsrike olabilløpet i Havnegata er som oftest den første dagen av martnan, det blir musikalske innslag som gospelkveld og stor martnasfest i ekte Trøndersk ånd.

Namsosmartnan er en ypperlig anledning for å shoppe i regionbyen og vandre blant de mange salgsbodene ved festplassen og i gatene.

 

Namsosmartnan 2019

Torsdag 15. august 16:30. Bilbyen Namsos Granx Prix – Gratis olabil-løp i Havnegata.

Torsdag 15.august 19:00. Gospelnight med SALT, Ole Bærud og Gospel camp barnekor. Kr.380,-

Fredag 16. august 21:00-23:00. Konsert med Charlotte Andestad, med vin, ost og kjeks. Festplassen. Kr.400,- med konsertbillet, ost, vin og kjeks.

Lørdag 17.august  21:00. martnasfest med Grannes og Sie Gubba.  Kr. 450,-. 18 år.

NamsosMartnan arrangeres av Namdalen Næringsforening i samarbeid med mange lokale bedrifter og aktører. Du kan lese mer om martnan på namsosmartnan.no. 

Kulturmartnan ved Namdalsmuseet

Kulturmartnan ved Namdalsmuseet er alltid samme helgen som Namsosmartnan, og en del av aktiviteten denne flotte helgen i Namsos. I koselige omgivelser finner du utstillere med produkter innen husflid, håndverk, antikviteter og lokale produkter av kjøtt, fisk, lefser, ost m.m.

Det er vanlig med demonstrasjoner av forskjellige typer håndverk på museumområdet, samt mulighet for kos med kaniner, hesteridning, natursti og konkurranser for barn. Du kan selvfølgelig kjøpe rømmegrøt, grillmat, vafler, kaffe, brus m.m på området.