I Namdalen finner du kystkulturlandskap og norske høyfjell. Fjellområdene i Indre Namdal er mektige og vakre. Namsen er et paradis for laksefiskere, og Grong er et yndet fritidssted både sommer og vinter. Kort og godt, et Norge i miniatyr.

I Namdalen finner du kystkulturlandskap og norske høyfjell. Fjellområdene i Indre Namdal er mektige og vakre. Namsen er et paradis for laksefiskere, og Grong er et yndet fritidssted både sommer og vinter. Kort og godt, et Norge i miniatyr.

Flotte naturområder


I Namdalsregionen ligger hele tre nasjonalparker du kan boltre deg i: Børgefjell nasjonalparkLierne nasjonalpark og Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark. Ryktene om flotte vandremuligheter og fiskevann har ført mang en friluftsentusiast til de mektige naturområdene som byr på fantastiske naturopplevelser hele året.

Lakavatnet. Foto: Steinar Johansen

Førsteklasses fiskeopplevelser

Ønsker du fast grunn under beina, finnes det mange flotte fiskevann med god fangst både sommer og vinter. Havfiske er også en stor opplevelse. Flere steder er det mulig å leie båt med egen skipper, så du fullt og helt kan overgi deg til øyeblikket.

Namdalen er viden kjent for gode lakseelver, der Namsen er den mest fiskerike. Den er kjent som en av landets beste lakseelver til alle tider, men også historisk transportveg for enorme mengder tømmer som fløtes ned til sagbrukene i Namsos.

Flere småelver innbyr også til spennende kamper mellom fiskere og sprelske lakser. Ved Namsen Laksakvarium i Grong kan du ta laks og ørret i øyesyn på nært hold, et fascinerende skue.

AktiviteterNamsskogan Familiepark. Foto: Steinar Johansen

Namdalsregionen egner seg godt til sykling og vandring og det er etablert et stort antall ferdigmerkede løyper av ulik vanskelighetsgrad. Regionen er også full av jaktbart småvilt og storvilt. Men regionen er også mye mer enn jakt og fiske, og noe av det du bør få med deg er revyfestivalen på Høylandet, fantastiske alpinbakker i Grong, foto- elg- eller bjørnesafari i Lierne og den spennende Namsskogan Familiepark. I familieparken kan du beskue ulike rovdyr som bjørn, gaupe og ulv. Der kan du også fly over vannet fra «Tøffingtårnet», kjøre «Kræsjbåter», grave gull eller bli med inn i rockeheksa Rebella Hex’ skumle verden.

På geologiøya Leka kan du gå en egen geologiløype, og aktiviteter som rafting, bruhopping og ørne- og selsafari på kysten fascinerer mange. Utallige holmer og øyer skaper skjold mot storhavet og gjør området ideelt for padleturer i havkajakk. Namdalskysten er også svært godt egnet for vrakdykking.

Kultur på sitt besteNorveg. Foto: Steinar Johansen

Kystkulturen formidles flere steder langs Namdalskysten. I Rørvik ligger Norveg – Senter for kystkultur og kystnæring. Det gamle fiskeværet Sør-Gjæslingan var i sin tid et av de største fiskeværene sør for Lofoten. I dag er været et av kystens mest særpregede overnattingssteder.
Regionshovedstaden Namsos som på mindre enn 100 år brente ned til grunnen to ganger og totalt utslettet av tyske bombefly i 1940 framstår nå i etterkrigstidens gjenreisningsarkitektur, og er for de fleste kjent for sin musikktradisjon. Her ble Trønderrocken født, og flere av landets fremste artister gjennom de siste 40 år kommer fra byen. Rock City – ressurssenter for profesjonell musikk og et opplevelsessenter for trønderrock åpnet her i 2011.

Namdalsmuseet og Norsk Sag bruksmuseum, Spillum Dampsag & Høvleri ligger også i Namsos, og er åpen for besøkende.