Namdalen har mye og by på innen lokal mat, produkter og kulinariske skatter. Trøndelag er matregion nummer én i Norge, og det er mange mat-tradisjoner og lokale råvarer å ta av i Namdalen.

Her får du torsk og sei fra Namdalskysten, villaks fra fantastiske lakseelver, og sopp og bær fra skog og mark. Korn fra de dyrkede markene gjør at Namdalen kan by på både mel, brød og bryggerikunst basert på lokale råvarer. Det er også både reindrift og mye jakt i regionen, og det er derfor vanlig å finne både reinsdyrkjøtt, elg, og småvilt i butikkene. Besøk Namdalen og smak lokal mat fra havet, fra markene, og fra de enorme villmarksområdene i regionen.

Gammel Erik

Ysteriet Gammel Erik i Namsskogan produserer oster med lokale ingredienser, blant annet den prisvinnende osten «Gammel-Erik». Du kan kjøpe ost fra ysteriet ved deres utsalg og ved mange markeder rundt om i regionen. Ostene passer bra både til helgekosen, i gave, på kjeks og på pizza!

Jørem

Jørem byr på nydelig god lokal brød og annen bakst laget med eget steinmalt speltmel. Det er også på Jørem at Namdalsbryggeriet holder til, og det er mulig å kjøpe produkter fra bryggeriet i gårdsutsalget. Besøk nettsiden deres her. 

LiVerten – En Smak Av Lierne

LiVerten er en restaurant med eget bakeri og lokalmatutsalg. Ved LiVerten Servicestasjon kan du smake på fast-food med lokal vri i form av Li-bab med reinskav og potetmos, Elburger, fjellgrill, Viltsnadder med mer. I restauranten severes tradisjonsmat av kortreiste råvarer, og i lokalmatutsalget kan du kjøpe blant annet kjøttprodukter, sjokolade, øl og ost.

Gjert’s Gourmet

Gjert’s Gourmet er en familiebedrift som spesialiserer seg på røyking av fiskeprodukter og sjømat. Varmrøkt laks og røye, einerøkt laks, gravlaks, lutefisk og klippfisk er bare noen av de mange produktene deres. De røyker også noe elg- og hvalkjøtt.

Skorovasmat

I Skorovas holder Skorovasmat til. Den berømte Skjenkestova kan by på over 500 sorter øl, og på bestilling serverer de egenprodusert kjøtt, røyka på tradisjonelt Namdalsk vis i badstue. Les mer her.

Leksås Gårdsmat  – gårdsbutikk. 

Leksås Gårdsmat er en trivelig gårdsbutikk med lokal mat fra Namdalen og Trøndelag. Her finner du gårdens egne kjøttprodukter, økologisk kaffe, sjokolade, sauser, geleer, bakevarer med mer.

Skei Kulturtun – Lekamøya Spiseri

På den vakre geologiøya Leka holder Lekamøya Spiseri til. Der serverer de mat basert på kortreiste råvarer fra Leka og omegn, hele sommeren.  De tar imot bestillinger fra grupper utenfor sommersesongen.

Eldhuset – Haugum Gård

Haugum Gård har selskapslokaler og driver med dyrking av potet og juletre. I Potetbua selger de potet, mens de i ukene før jul selger juletre fra gården. De driver også Eldhuset bryggeri, med flere lokale ølsorter.

Lokal mat på Martna

Det er svært mange martna i Namdalen, hele året rundt. På martna vil du finne utstillere fra hele regionen og svært mange produsenter av lokal mat. Besøk «Hva Skjer» eller facebooksiden vår for å se kommende arrangement.