I førjulstiden i Namdalen kan du besøke flere forskjellige martna, høre juleklassikere på konsert, handle lokale julegaver og finne julestemninga.

Vinteren nærmer seg i Trøndelag og når temperaturen faller under nullpunktet begynner også forberedelsene til jul.  I førjulstiden i Namdalen kan du besøke flere forskjellige marked, oppleve god stemning på konsert, handle lokale julegaver og kose deg sammen med de du er glad i.

Førjulsmartna i Lierne

Det blir ikke helt jul i Indre Namdal uten den tradisjonelle Førjulsmartnan i Lierne. I 2019 går markedet av stabelen 17. november med utstillere fra store deler av Trøndelag. Sett av dagen til kultur, lokal mat og førjulsstemning. Les mer her.

Jul i Skogen – Namsskogan Familiepark

Små og store kan 1 Desember fra 10:00-16:00 besøke Namsskogan Familiepark for å oppleve «Jul i Skogen». Bli med på foring av ulv, gaupe, fjellrev og jerv, kjøp julegaver til reduserte priser i butikken og smak på lokal mat. Kanskje finner dere nissen også? Informasjon finner du på nettsiden til familieparken. Headerbilde: Kristin Smestad

Historisk julemartna på Namdalsmuseet

Første og andre Desember 2018 inviterer Namdalsmuseet til julemartna. Her vil det bli juleverksted, eventyrstund, sledekjøring og gang rundt juletreet. Kanskje kommer Nissen på besøk? Salgsbodene byr på alt det du trenger til jul av lokalmat, varme sokker, saueskinn og mye mer. Les om arrangementet her.

Juleølsmaking ved Sjenkestova

Sjenkestova i Skorovas inviterer til Juleølsmaking 16. November. Med mange spennende varianter lover arrangementet mersmak! Mer informasjon kommer på facebook og skorovasmat.no.

Julemartna på Leka

Besøker du Geologiøya Leka i førjulstiden kan du få med deg julemartnan på Skei Kulturtun – Lekamøya Spiseri 24. november. Fra kl.12:00 kan du kjøpe Lekamøya Spiseri sin juletallerken, besøke salgsboder og oppleve julekosen på øya midt i havgapet. Besøk facebook siden deres her for mer informasjon.

Magisk førjul og julegrantenning i Rørvik

25 November er det magisk jul i Berggården i Rørvik med kafé, julebutikk, julevekrsted, utstillinger og nissebesøk. Opplev julemarked, eventyrstund for de små og julegrantenning. Les mer om dagen her.

Julestemning på scenen

Få ting får julestemningen frem som det å gå på et juleshow eller julekonsert. Ved Namsos Kulturhus kan du blant annet oppleve «Alle tiders Juleshow» , «No e D.D.E Jul igjen» og mye mer. På Kulturhuset Kuben i Grong  presenterer Grong Musikkforening familieforestillingen «Jul i Kuben», og i Grong Kirke kan du få høre «Thomas Brøndbo – Juleturne 2018». På kulturhuset i Nærøy er det duket for juleklassikere med Arredondo, Sødal og Rørvik Gospelkor. Besøk hjemmesiden til de forskjellige kommunene for info om arrangement.

Julegavetips

Er du på utkikk etter en unik julegave til slekt og venner kan prisvinnende ost fra Elvekanten Ysteri være midt i blinken. Vi har også flere andre lokalmat produsenter i regionen.  Hos Tundra Tours kan du kjøpe gavekort på et spennende kurs i Snøkiting. Kanskje et gavekort på overnatting i ei tretopp hytte ved Himmelhøy kan passe? Amfi Namsos, Namsos storsenter og Overhalla varesenter har mange butikker som bugner av julegaver i førjulstiden.