Familieferie i Namdalen byr på rolige omgivelser og avstand fra hverdagens kjas og mas. Her kan dere skape gode minner sammen og nyte uavbrutt tid med hverandre. Senk tempoet og bli med på minnerike opplevelser i møte med dyr, unike overnattinger, barnevennlige fotturer og vakker natur. Les videre for  finne et utvalg  aktiviteter for barn og familier i Namdalen.

Ørnesafari og skjærgårdsidyll i Flatanger

Ørnemannen Ole Martin Dahle i Norway Nature tar med familier og vennegrupper ut i Flatangers skjærgård for et nært møte med den majestetiske havørna. I Flatanger kan man også lære om oppdrettsnæringen ved Bjørøya eller bli med på guidet padle-, grotte-, via-ferrata eller klatretur.

Lek og moro i Familieparken

Namsskogan Familiepark har spennende og eksotiske dyr fra hele verden, men det som kanskje oppleves som mest spennende er de fire store norske rovdyrene; nemlig ulv, bjørn, gaupe og jerv. Parken har også morsomme aktiviteter for både voksne og barn. Her kan dere blant annet kjøre kræsjbåter, mini berg- og dalbanen Alpinraceren,  hoppe på trampoline, og kjøre rundt parken i Parktoget. I Tøffingtårnet kan store barn og voksne kjenne på magesuget i en flere hundre meter lang zipline, over vannet som ligger inne i parken. Å klatre i Klatreårnet er også en spennende aktivitet.

Gårdsferie

På gårdsferie kan både foreldre og barn finne hvilepulsen i rolige omgivelser. Møt dyr på besøksgården på Salsbruket, prøv ridning, padle i kano, bli med på enkle fisketurer med guide og bo landlig i Namdalen.

Familievennlige fotturer

Valøytind i Nærøysund, Klompen i Namsos, Lekamøya på Leka og Zarinatangen i Røyrvik er eksempel på korte turer som passer selv de minste skostørrelser. Enten du har minsten i bæresele, storesøster skal gå selv deler av turen eller dere er en turglad familie med større barn vil du finne turer som passer akkurat deres behov i Namdalen. Du finner flere turer på visitnamdalen.com/fjellturer-og-vandring/

Beversafari i Namsskogan

Spenningen stiger mens dere siger oppover elven i kano så stille som dere klarer … plutselig hører dere et plask, og alle sanser skjerper seg. Adrenalinet stiger i det du ser beveren lure i overflata, kanskje like nysgjerrig
som deg selv. Med trygg og sikker guiding fra Bernie i Tundra Tours vil hele familien få en fin opplevelse sammen, tett på naturen.

Dresin-sykling på Namsosbanen

Dresin-sykling er en sommerlig familieaktivitet du bare kan prøve noen få steder i Norge, deriblant på den gamle Namsosbanen. Dresin kan leies fra Pluscamp Namsos. Ta med matpakke og ha en piknik langs vakre Namsen!

Overnatte blant tretoppene

Blant høye trær og fuglekvitter i Breksillan er den flotte tretopphytta «Konglehytta». Hytta har 7 soveplasser, vedovn og kanoer tilgjengelig for bruk ved hytta.  Alt utstyr er inkludert, slik at du og dine nærmeste kan finne roen og kose dere i den Namdalske naturen.

Badeplasser og sandstrender

Ingen familieferie om sommeren er komplett uten bading og late dager i strandkanten når det er skikkelig varmt i lufta.  Trykk her for å lese om badeplasser og sandstrender i Namdalen.

Lærerike museumsbesøk

Ta gjerne en tur innom et av regionens museer i sommer. i Namdalen finner du bygdemuseer flere steder, Kunstmuseum NordTrøndelag og Namdalsmuseet i Namsos, Norsk Sagbruksmuseum på Spillum og Kystmuseet på Rørvik.