Som oftest når man kjører E6 så kjører man «den strakaste vei’n», slik D.D.E synger. Du tenker kanskje også at å kjøre E6 er en transportetappe, men her vil du finne forslag til eventyrlige avstikkere fra E6, i Namdalen. For på de fineste feriene er turen mot målet en opplevelse i seg selv, hvis du bare vet hvor du skal stoppe langs veien.

Hvis du kommer fra sør i Trøndelag og kjører nordover vil du kunne oppleve mye, uten å bevege dere langt fra E6. Her finner du forslag på avstikkere fra sør til nord. Kommer du fra nord er det bare å snu oversikten. Det er mye å oppleve i Namdalen, også for de på gjennomreise.

Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark

Når du kommer fra Snåsa og kjører nordover vil du etter hvert se et skilt mot Lierne nasjonalpark og Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark. Her kan du ta av inn på Fv74 og kjøre i ca 35 minutter mot Lierne der du kan vandre til nasjonalpark-bautaen ved Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark.

Formofossen og Rognsmoen natur- og kultursti

Hvis du ønsker en litt kortere avstikker kan et stopp ved Formofossen eller Rognsmoen natur-og kultursti være midt i blinken. Ta av fra E6 ved kryss til Lierne og Sverige langs Fv74, Sanddøldalsvegen. Følg veien i 1,7 km og ta av til venstre skiltet Rognsmoen, evt følg skilt til Formofossen. Rognsmoen natur- og kultursti er 2,3 km lang og har informasjonsplakater  om fornminner, kulturminner og natur rundt hele løypa.

Strikkeburet – Norges beste strikkebutikk

Lengre nord på E6 vil du kjøre igjennom Grong (du vil kjenne igjen stedet på den blå broen). Før du kommer til Grong kan du ta av inn på Fv760 mot Namsos og etter 7,5 km vil du kunne ta av til Strikkeburet – Norges beste garnbutikk i 2016.

Harran Kirke

På ferden nordover (eller sørover) vil du et stykke nord for Grong se Harran Kirke rett ved E6. Dette er ei flott kirke fra 1874 som gjør seg fint som fotomotiv.

Vattatuva  – kort fjelltur med god utsikt

Vattatuva er et lite fjell lett tilgjengelig fra E6. Turen gir flott utsikt mot Heimdalshaugen – det største fjellet i Grong og et fantastiske skue på kjøreturen.Fra E6 ta av og parker ved Lakseakvariet, ca. 3 km sør for Harran. Informasjonsskilt på parkeringsplassen. Kryss E6 og gå på gangog sykkelstien i ca. 400 meter, ta så av til venstre opp grusveg. Følg sti over tunneltak og opp gjennom skogen.

Skjenkestova i Skorovatn

Skorovatn er en liten fjellbygd i Namsskogan, ca. 25 km fra E6, med en helt spesiell historie og en helt spesiell pub. Skorovatn brukte å være et levende gruvesamfunn, men i dag er det bare noen få fastboende i bygda. Skjenkestova er et øldorado med over 500 ølsorter og et flott vertskap i den lokale kjentmannen Inge.

Namsskogan Familiepark

På familietur anbefaler vi sterkt et besøk i Namsskogan Familiepark. I parken kan små og store klatre i klatreparken, prøve zip-line, ta en togtur i parktoget og lære om rovdyr som bjørn, ulv og fjellrev. Parken fokuserer på nordiske dyr og er hjem til et av bare tre Besøkssenter Rovdyr i Norge.

Det gule ostehuset – ysteriet Gammel-Erik

Rett ved E6 i Namsskogan ligger et hus du nok alltid ser mens du kjører, og så ser du gjerne igjen for å forsikre deg om at du faktisk så det så. Det gule ostehuset til Gammel-Erik huser ysteriet til lokalprodusert ost i verdensklasse.

Børgefjell nasjonalpark – vandretur til Namskroken

Fra Namsskogan kan du få en smak av Børgefjell nasjonalpark. Ta av på Smalåsen mot Børgefjell nasjonalpark. Parker bilen og ta fatt på merka sti til Namskroken i nasjonalparken.  Hytta i Namskroken kan leies fra Namsskogan fjellstyre hvis du ønsker en litt annerledes overnatting.

Nordlandsporten – Fylkesgrensa

Sist, men ikke minst bør du stoppe å ta bildet ved Nordlandsporten på grensa mellom Namdalen og Nord-Norge. E6 svinger seg gjennom Namdalen fra kommunegrensa mellom Snåsa og Grong i sør og fylkesgrensa mellom Trøndelag og Nordland i nord.  Reiser du nordover håper vi du har opplevd noen av de fantastiske tingene du kan oppleve i Namdalen før du kjører inn i Nordland.  Reiser du sørover håper vi du tar deg tid til å virkelig utforske regionen før reisen videre.

God tur!