Namdalen har ei kystlinje med tusenvis av øyer og skjær, hvite sandstrender, dyr- og fugleliv og muligheter for fiske, rafting, kajakk, dykking og andre vannaktiviteter. Med båt kan du besøke Sør-Gjæslingan og Nordøyan, Rørvik og Ytre Vikna. Padletak fra kajakk fører deg frem blant bølger og måkeskrik, mens i det fjerne ser du ei havørn som sirkler en fjellknaus.

«Beatles spællt aldri så vakkert som vinsjan på kaia. Finast parfymen va lukta av olje og sjø» – D.D.E.

Reiser du med seilbåt eller fritidsbåt har du mange gjestehavner å velge imellom. Informasjon om gjestehavner langs Namdalskysten finner du i artikkelen under.

Rafting

Havrafting med RIB er en fartsfylt og spennende aktivitet for både familier, for vennegrupper og for kolleger på tur.

Dykking

Det er spennende å dykke i skjærgården i Namdalen.  En annen verden venter under havoverflaten. Fridykkere kan kose seg i områder nært land med blant annet kamskjell, kråkeboller og sjøstjerner. Kanskje det frister med ferske kamskjell på grillen? Aglen ved Otterøya er en av flere populære destinasjoner for dykkere. Skjærgården utenfor Flatanger er også kjent for fine muligheter for matauke i form av kamskjell. Erfarne dykkere med oksygentank kan bryne seg på de to lasteskipene «Blåfjell» og «Sekstant» som sank i Urdshalsvågen under Andre verdenskrig.  Vi anbefaler alle som ønsker å dykke og ta kontakt med lokale dykkerklubber for lokale tips og råd.

Kajakk

Surf på bølgene, spis lunsj på en hvit sandstrand og utforsk skjærgården med kajakk. Det er svært mange padleløyper i Namdalen og vi har flere tilbydere av både kurs, utleie av kajakk og guidede turer. Å padle kajakk er en av flere populære vannaktiviteter i Namdalen. Les mer om kajakk her.

Havfiske

Namdalskysten har mye å by på innen havfiske. Skreien får du fra februar til april, når den kommer fra Barentshavet ned til Vikna. Det er stor variasjon i fiskeslagene du kan få på kysten med både sei, hyse, kveite, makrell, sild for å nevne noen.