Trøndelag

Unike overnattingssteder i Namdalen

Frister det å sovne til ulvesnork, våkne i tretoppene, eller kanskje overnatte i ei togvogn over lakseelva Namsen? Her kan du lese om noen unike overnattingsmuligheter i Namdalen.

Trøndelag

Hvordan reise til Namdalen

Ønsker du å reise til Namdalen finnes det flere måter å gjøre dette på. Velg mellom transport med fly, tog, Hurtigrute, buss eller bil.

Trøndelag

Nordøyan – Der landet slutter og havet begynner

Langt vest i havet utenfor Namdalskysten ligger fiskeværet Nordøyan. Tre øyer, som gjennom alle tider har vært en utpost og havn for fiskere.

Trøndelag

Namdalsmuseet

Opplev kulturhistorien for midtre og indre Namdal like ved Namsos sentrum

Trøndelag

Norsk Sagbruksmuseum

Spillum Dampsag & Høvleri like sør for Namsos er landets eneste bevarte, større dampsagbruk, og ett av fjorten teknisk-industrielle kulturminner av nasjonal betydning i Norge.

Trøndelag

Rock City i Namsos

På Rock City Namsos, Trøndelags nye opplevelsessenter, får du oppleve trønderrockens utvikling fra Prudence til Hans Rotmo, Åge og DDE.

Trøndelag

Laksefiske i Namsenvassdraget

Namsen blir kalt selve dronningen blant lakseelvene, men i Namsenvassdraget er det flere prinsesser å velge blant.

Trøndelag

Opplev Sør-Gjæslingan

I det fredede fiskeværet Sør-Gjæslingan langt ute på Follahavet på Namdalskysten kan du bo på museum. Overnatt i rorbu og oppleve ekte kystkultur i sjarmerende omgivelser.

Trøndelag

Opplev geologiøya Leka

Øya Leka på Namdalskysten er Norges geologiske nasjonalmonument, og et eldorado for deg som liker aktivt friluftsliv og historiske opplevelser.

Trøndelag

Laksefiske i Opløelva

Opløelva renner gjennom tettstedet Salsbruket som ligger i Nærøy kommune. I den nederste delen av elva er det et betydelig innsig av laks som byr på spennende opplevelser for innteresserte fiskere.

Trøndelag

Havfiske på Namdalskysten

Namdalskysten strekker seg fra Flatanger i sør, via Namsos og Rørvik til Leka i nord. Her er det mange mulighet for havfiske av både skrei, sei og kveite.

Trøndelag

Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark

Blåfjella-Skjækerfjella/Låarte-Skæhkere nasjonalpark er en nasjonalpark i Trøndelag som egner seg bra for jakt og fiske, vandring og andre villmarkseventyr.