Namdalen er kanskje best kjent for laksefiske, nasjonalparker og vakker natur, men regionen byr også på Trøndersk gjestfrihet, lokal kultur og fantastiske møter med folkene som bor og lever her.

Hils på Inge på Skjenkestova i Skorovatn.

Du skal lete lenge etter noen som har bedre peiling på øl, og enda lengre for å finne en pub med flere ølsorter. Inge vokste opp i Skorovatn, jobbet i gruvene da de enda var operative og kjenner området bedre enn de fleste.

Tjenestepiken Pernille viser deg Rørvik anno 1909

Følg tjenestepiken Pernille Olsdatter Buøy gjennom Rørvik og Berggården gamle handelssted anno 1909. Pernille jobbet i sin tid på Berggården og sammen med henne kan du få hilse på husfruen Betzy Berg, få et innblikk i lokal historie og smake tidsriktig kake. Kanskje er kjøpmann Johan Berg også tilstede?

Dærgatrollet

I Røyrvik har man lenge hørt om Dærgatrollet som bor ved foten av fjellet Dærga. Sammen med den irsk-norske guiden og energibomben Bernie O’Sullivan fra Tundra Tours kan små (og litt større) oppdagere bevege seg ut i naturen og prøve å finne Dærgatrollet. Det er mye mystisk som beveger seg i skogene rundt Dærga.

Besøk Norges beste garnbutikk

Med en helt fantastisk god atmosfære er Strikkeburet i Grong vel verdt et besøk. Gårdsbutikken ble kåret til Norges beste garnbutikk i 2016, og du blir alltid møtt med et smil i døra. Her finner du garn, strikkepinner, knapper, mønster og det meste av utstyr som noen som strikker kan tenke seg. Det er en fin kaffekrok i butikken der du lett vil komme i kontakt med lokale strikkeentusiaster.

Olav Duun – forfatteren fra eventyrlige Jøa

Olav Duun er en norsk forfatter som ble nominert til Nobelprisen innen litteratur flere ganger. Han ble født på Jøa i 1876.  Olav Duuns barndomsheim på Jøa feirer forfatteren, og den lokale kjentmannen Kristen Dille tar deg meg inn i historien.

Ørnemannen i Flatanger

La Ørnemannen Ole Martin Dahle ta deg med ut i skjærgården i Flatanger for en fuglesafari utenom det vanlige. Ole Martin er fotograf, fuglentusiast og erfaren guide med mange historier fra området.

En ramsalt tidsreise i fiskerikultur

Lukt det salte havet, hør ekko av det historiske skreifisket og ta inn stemningen i Sør-Gjæslingan – i sin tid det viktigste fiskeværet sør for Lofoten. Sør-Gjæslingan er et fredet fiskevær på Namdalskysten, og en dagstur dit føles som en tidsreise tilbake i sjømathistorien. Rorbuverten gir omvisninger i sommersesongen. Les mer på kystmuseetrorvik.no.

Bli med inn i Åge Aleksandersens skrivestue.

Bli med inn i Åge Aleksandersens skrivestue og hjemmestudio på Trønderrock-museet i Namsos. Hvorfor ble Namsos rockebyen? Hvordan ble Prudence dannet?

Smak tradisjonsbakst laget av Jenny på Jørem

Jenny på Jørem  gård i Grong byr på fersk bakst laget med urkorn fra gården sin. I det koselige gårdsutsalget finner du både grove, fine og søte bakevarer. Hva med å prøve det som kanskje er Trøndelags beste kanelsnurrer? Jenny baker alt i utsalget selv, med mange doser kjærlighet for faget sitt i hver bolle og hvert et brød. Jørem har også bakerhus der det serveres pizza med lokale ingredienser, laksevald og overnatting.

Mer lokal kultur og historie…

Her finner du enda flere opplevelser med fokus på lokal kultur, lokale folk og lokal historie.