I storkommunen Namsos har du utrolig mange fjellturer å velge mellom. For å hjelpe deg litt på vei har vi her plukket ut 10 fjellturer, de aller fleste skiltet. De utvalgte turene er i alle hjørner av kommunen.

1. Barstadbøla 448 moh, Spillumsmarka.

Barstadbøla  har samme startpunkt som turen til Spillumsaksla og Spillumsfjellet, ved skistadion på Spillumshøgda. Noen hundre meter forbi Spillumsvatnet (på tur mot Spillumsfjellet) tar man av på merket sti og følger etter hvert høyresiden av vannet Fiskløysa. Gå rundt hytteeiendom og følg så sti opp til toppen, bratt stigning. ca.13 km tur-retur. Kart på ut.no. 

2. Krona 310 moh, Otterøya.

Krona er en skikkelig utsiktstur med storhavet i horisonten. Parker ved Aglen camping og følg asfaltvei tilbake til turens startpunkt ved Aglenvatnet (skilt ved liten utkjørsel). Du ser toppen hele veien, relativt bratt stigning. 3-4 km tur-retur.

3. Dunafjellet 265 moh, Jøa.

Turen opp på Dunafjellet (265 moh) og evt. videre til Ramnfjellet (240 moh) er en perle av en tur på godt merket sti. Beregn 1- 1,5 time tur/retur Dunafjellet fra start, ca. 3 km tur-retur. Trykk på bildet for å lese mer om turen.

4. Hemnafjellet 685 moh, Tøttdalen.

Hemna (Hemnafjellet i kart) er 685 moh med ca 640 meter stigning. Fjellet ligger på grensa mellom kommunene Namsos og Namdalseid. Ca. 6 km en vei, jevn stigning. Se veibeskrivelse og kart på ut.no.

5. Nyhagafjellet 235 moh, Bymarka Namsos.

Det er vanskelig å velge bare én tur i bymarka, her kan du virkelig velge og vrake i korte fjellturer! Nyhagafjellet trekkes allikevel frem på grunn av sin utmerkede utsikt. Start turen ved parkeringsplassen i Fossbrenna eller ved Granåsen og følg merking forbi Alhusvatnet.  Skardfjellet 219 moh er også et flott turmål.

6. Våttåheia 394 moh, Namdalseid.

Våttåheia er en kort, men fin trimtur ved Namdalseid. Turen er ikke merket, men det er tydelig sti fra startpunkt til toppen. Ca. 3km tur-retur, ca. 200 høydemeter stigning. Se veibeskrivelse og kart på ut.no.

7. Hansarfjellet/Buvrievartoe 538 moh, Botnan.

Parkering ved Utgangsdalen i Botnan.  Følg skogsbilvei til Utgangsvatnet til fots og sti videre til Finnburtjønna/Buvriejaevrie. Gå deretter noen hundre meter nord-østover, så mot steinrøysa på toppen. Ca 15 km tur-retur.

8. Galten 446 moh, Salsnes.

Galten er en fjelltopp ved vakre Salsnes som byr på nydelig utsikt. Toppen kan nås fra flere startpunkt. Turen kan fint kombineres med Botnveien (den gamle ferdselsåren fra Salsnes til Kjelbotnet). Da går du opp mot toppen når du er ca. halvveis langs Botnveien.   3 km en vei og 300 høydemeter.

9. Botnfjellet 264 moh, Bangsund.

Enkel tur på 4 km tur-retur, merket med skilt fra parkering i Bangsundbotn. Bangsund Vel har lagt ut turbeskrivelse og kart på ut.no.

10. Øyensskavlen/Båerisvaerie 687 moh, Myrmoen.

Øyensskavlen/ Båeriesvaerie har en av de 25 lengste sekundærfaktorene i Norge, og en av de 40 lengste i Skandinavia. Parker på Myrmoen, ca. 4.5 km fra Osenkrysset, følg grusvei mot masten på toppen. Gå så sørover mot høyeste punkt og varde. Ca. 12 km tur-retur.

På utkikk etter bynære turer i Namsos? Ta en titt på visitnamdalen.com/bynære-vandreturer-i-namsos/.